Skip to content →

Zon, hitte, zomerweer

En net als je weliswaar niet op kantoor hoeft te zitten, maar hard aan je scriptie moet schrijven, wordt het heerlijk weer. Dat zul je net zien! Je collega’s, vrienden en familie verwachten dat je die scriptie nu eindelijk eens af gaat maken, maar nee: meneer zit lekker in het park met een wijntje en een stokbroodje. Om na die twee weken vrij beschaamd te moeten melden: ik ben nog niets opgeschoten.

‘Waarom niet?’

‘Het was te warm.’

‘O ja.’

Maar ja. Als we gewoon hadden moeten werken, waren we ook niet blij geweest met het heerlijke weer buiten. Dan hadden we smachtend naar buiten gekeken. En omdat iedereen vroeg naar huis wil, is er zo veel te doen dat je rustig op het werk kan zitten totdat de zon net onder is.

En als we echt gewoon honderd procent vrij waren geweest, dan waren we naar een ver land gegaan. En hadden we gebaald omdat het daar regende, terwijl het hier in Nederland heerlijk weer was.

Dus eigenlijk is het nooit goed. We hebben geen levensritme dat het toestaat om eventjes een week lang ad-hoc vrij te nemen als het buiten lekker weer is. En waarom zouden we ook? In de zon liggen bakken is ook niet gezond, daar krijg je nare ziektes van.

Dus eigenlijk is het maar goed dat we niet zomaar in de zon kunnen gaan zitten wanneer wij dat willen. Maar die scriptie, dat lukt echt niet als het binnen dertig graden is.

‘O.’

Gepubliceerd in de wereld opinie

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.