Skip to content →

Vergeten geld

Het was weer eens zo’n dag… Ik had een afspraak en daarna een vergadering in Rotterdam en moest om 10 uur ’s ochtends de trein halen. Ik was ruim op tijd wakker maar was thuis te lang aan het frutselen geweest, zodat ik me alsnog moest haasten. Ik fietste hard, plempte het rijwiel ergens neer en rende naar boven, het perron op. Daar stond een trein, maar naar m’n gevoel met z’n neus de verkeerde richting op. Ik rende langs de trein, op weg naar het bord waarop staat langs welke stations de trein zou gaan. Op dat moment gingen de deuren dicht. Een seconde later zag ik waar de trein naartoe ging: het was de juiste.

“Als hier om precies deze tijd een trein staat, natuurlijk is het hem dan!” “Waarom heb ik het niet aan iemand gevraagd die in de trein stond?” “Grrrrr”. Nu zou ik zeker te laat komen op de afspraak.

Ik liep naar beneden om een broodje te kopen, maar had geen geld. Ik liep naar de geldautomaat, schoof mijn pas erin, pincode intoetsen… 20 euro, ja, o nee, 50 euro, correctie, 50 euro, allerlei gedachten spookten door mijn hoofd, wat stom dat die trein zo wegreed, wat voor broodje zal ik kopen, nee toch maar geen broodje, en ik liep naar boven.

Pas toen ik de lunch in Rotterdam wilde betalen, kwam ik erachter dat ik de vijftig euro had laten zitten in de pinautomaat. O nee! Ik had zin om de Postbank te bellen om te vragen wat ze in zo’n geval doen, maar dat is er bij ingeschoten.

De 50 euro is een paar weken later keurig teruggeboekt.

Gepubliceerd in alledaags

17 reacties

 1. Boy Boy

  Hoelang duurt het eigenlijk voordat de automaat de vijftig euro terug inslikt?
  Ik ben het namelijk gisteren ook vergeten!
  MVG,

  Boy J.

 2. Tim K. Tim K.

  Ik ben het zojuist vergeten 🙁
  Ik zal maandag de postbank eens bellen.

 3. Sam Sam

  Een paar weken, gelukkig… dan is er nog hoop.
  Ben het vandaag ook vergeten.
  Mooi stukje

 4. Zojuist 50 euro in het automaat laten zitten… Met de Google zoekwoorden ‘geld’ ‘vergeten’ en ‘geldautomaat’ kwam ik op deze site uit. Dit geeft me weer een beetje hoop.

 5. Akim Akim

  Ik had het ook; bij rabo automaat gepind, geld vergeten.
  Daar moet je wel zelf achteraan!! Rabobank zal niet zelf geld teruggeven. Je moet ze erop attenderen en, als de rabo niet jou bank is moet je eerst jou bank bellen, en die dienen dan een verzoek in bij de rabo.Pff… ingewikkeld maar wel mijn geld terug gelukkig!!

 6. VonPom VonPom

  3 maal raden wat mij is overkomen vanavond….. Gelukkig had mijn vriendin wat extra geld bij zich…..

 7. Divie Divie

  Mij ook overkomen. Maarja, dan is de vraag, hoelang duurt het dan voordat de automaat het geld inslikt?
  voor je het weet heeft iemand anders je vijftigje gepakt.

 8. Luus Luus

  Ja hoor, mij ook overkomen. En niet voor het eerst. Ben echt intelligent, maar zo verstrooid als het achterend van een varken soms. Dit keer heeft niemand me achternagerend. Dus maandag gelijk mijn eigen bank bellen, en die mag dan de ING bellen… Hopen dat er niemand verder gaat pinnen op het Koningsplein dit weekend… (eeh?)

 9. Dank je wel voor de hint. Het is mij 2 weken geleden overkomen. Zojuist gebeld met de bank: Het wordt onderzocht 😉

 10. […] nog niet uitgenomen is.  Dus dan moet dat geld toch ergens gebleven zijn ? Ik gezocht op internet en gevonden! Het blijkt dat je dit bij de bank aan kan geven en zij gaan dan na of de bewuste geldautomaat […]

 11. gertina gertina

  Ik ben 20.30 uur meteen na het terug krijgen van men pas weggelopen.. binnen halve minuut: shittttt geld?? terug gesprint en daar stond een stel geen geld kreeg ik te horen..

  ik hoop dat de sukkel gepind heeft na het pakken van mijn geld!! maandag meteen naar de bank ik verdenk het stel aangezien het echt heel kort was aangezien op het moment van mijn pintransactie er niemand achter me stond

 12. jp jp

  ik had vandaag zo een incident. toen ik ong 50meter bij de bij de bank vandaan zag ik een bp en wou daarheen maar dacht even kijken of ik nog munt geld heb. vervolgens schrok ik me de ****** en realiseerde me dat me geld nog in de automaat zat ik rende terug en de man die achter mij stond was aan het pinnen.
  dus ik zeg tegen hem he kerel me geld zat daar nog in en ik ijs dat terug. waarop hij antwoord dat hij geen Nederlands spreekt. ik heb gezecht dat ik het wet regel met de bank en dat hij de tering kan krijgen.

  bij deze een berichtje dus voor de dader die in om 9:22 bijde rabo in harderwijk mijn geld heeft gestolen

  ik weet waar je woont ( hoe ik dat weet gaat je niets aan)

  ps zijn jou ruiten wel wel verzekert???????

  hoop het niet~!!!!!

 13. idioot idioot

  dag mensen

  mij ook overkomen in een gelukkig rustig dorpje,
  100 eu bij de rabobank…
  net gebeld, en de tijd tussen het uitgeven van je geld en inslikken ervan is
  20 tot 30 seconden (bij de rabo dan) moet echter wel zelf bij de desbetreffende
  langs.

 14. jaap jaap

  hmm, is me dus net ook gebeurd, alleen ff iets meer geld, ********… ik ben meteen naar binnen gelopen bij de bank die nog open was en eventjes uitgelegd dat ik liever eerst mn geld en dan mn pas krijg, aangezien niemand wat aan die pas heeft zonder code. vonden ze eigenlijk wel beter inderdaad…..

 15. Siem Siem

  Inderdaad, eerst je geld zou eens stuk logischer en handiger zijn…

 16. Ik heb het vanochtend bij de ing gehad. En net gebeld. Als het er na 20 tot 30 seconden niet uit is gehaald krijg je het automatisch binnen 48 uur teruggestort. Ik denk meld het even, luchtte bij mij wel op…

 17. Thijs Thijs

  Wow, een topic van 8 jaar oud. Ik reageer toch even omdat ik na wat googelen hier terecht ben gekomen.
  Ik heb vannacht gepind en ben 20 euro armer door mijn vergeetachtigheid. Dankzij jullie tips ga ik morgenochtend even bellen en hopen dat alles goedkomt! Ik pinde bij de ABN Amro waar ik zelf gelukkig ook een rekening heb. Dus hopelijk heb ik met zo minmogelijk gezeur m’n centen weer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.