Skip to content →

Slapen in de Ikea

Ik hoorde laatst een mooi verhaal, dat ik jullie niet wil onthouden.

Vriendin van vriendin en een vriend van haar besloten, op een mooie zaterdagnamiddag, om die avond bij Ikea te gaan logeren. Ze togen naar de oversized container in Amsterdam Zuid-Oost en mengden zich tussen het winkelend publiek.

Toen het tegen sluitingstijd wat rustiger werd, verstopten ze zich in een kast. Eerst kwamen de medewerkers om iedereen richting uitgang te dirigeren. Daarna kwamen de schoonmakers. Ze hoorden het vanuit hun verstopplekje.

Toen het eindelijk écht stil was, kwamen ze uit hun schuilplaats gekropen. Van de kastensectie liepen ze naar de slaapsectie en kozen het lekkerste bedje uit.

Echt diep slapen lukte niet, maar het was wel reuze gezellig. Midden in de nacht hoorden ze ineens de bewaker, die bezig was met zijn ronde. Hadden ze moeten blijven liggen? Waarschijnlijk wel. Maar dat deden ze niet: in de paniek rende één naar een kast, en kroop de ander onder de dekens.

De bewaker hoorde het geroezemoes en ging erop af. Ze waren er gloeiend bij. Ze legden uit hoe ze het klaar hadden gespeeld, en de bewaker lachte zich een kriek. Maar hij moest beroepshalve wel de politie inlichten, die ze op kwam halen.

Het was maar goed dat ze geen van beiden advocaat of straaljagerpiloot wilden worden, want dit logeerpartijtje heeft ze wel een strafblad opgeleverd.

Gepubliceerd in amsterdam

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.