Skip to content →

Minderhedendebat

Gisteren was er een bijeenkomst, georganiseerd door de PvdA in Oud Zuid, waarbij allochtonen en autochtonen om de tafel gingen zitten om de ‘stand van het land’ door te nemen. Hoewel het een zonnige zaterdagmiddag was, was de opkomst aardig hoog: ongeveer 30 man waren op komen dagen. Ik moest notuleren.

Het was ontzettend leuk. De aanwezige allochtonen waren zeker niet op hun mondje gevallen en lieten duidelijk blijken hoe ze over de situatie dachten. Ze vonden het jammer dat de sfeer bekoeld is sinds 11 september en de moord op Theo van Gogh. Het verschil merken ze wel degelijk. Ze gaven aan dat ze het op prijs stelden dat er een politieke partij met ze in debat trad.

Ook de autochtonen vonden het erg leuk. (Overigens is autochtonen een wat vreemd woord, gezien het feit dat veel van de ‘allochtonen’ al 30 jaar of in Amsterdam woonden, terwijl sommige van de ‘autochtonen’ hier pas 5 jaar wonen). Sommige PvdA’ers merkten verbaasd op: ‘dit was eigenlijk de eerste keer dat ik met Marokkanen om een tafel zit om het over dit soort dingen te hebben’. De fractie overigens niet: die treedt regelmatig in debat met allerlei groepen in het stadsdeel.

Heel leuk was dat er een jongen was van 13 jaar, die een prachtig betoog afstak waar iedereen ademloos naar zat te luisteren. Hij gaf aan later misschien wel de politiek in te willen, en dat leek iedereen een goed idee.

Gepubliceerd in amsterdam zomer

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.