Skip to content →

Islamitische regels zijn zo gek nog niet

Hier in het westen hebben we vooral aandacht voor de uitwassen van het islamitische geloof. Meestal gaat het dan niet eens om werkelijk islamitische regels, maar om lokale culturele verschijnselen die zeker niet overal in de islamitische landen gangbaar zijn (zoals besnijdenis of het ombrengen van ongelovigen).

Hier in Nederland is Wilders vol van de islam als ‘agressieve’ godsdienst. Dat staaft hij bijvoorbeeld met het feit dat er relatief veel Marokkanen in de gevangenis zitten. Dat het hier ook om een cultureel verschijnsel zou kunnen gaan (hoeveel Indonesische moslims zitten er in Nederland in de gevangenis?), daar gaat hij aan voorbij.

Waar minder aandacht voor is, zijn de positieve bijverschijnselen van de regels van de islam. Zo mogen moslims niet drinken. Met oud en nieuw zijn het dan ook meestal geen moslims die problemen veroorzaken, maar gezonde Hollandse jongens en meisjes die ladderzat tegen de politie en ambulancepersoneel tekeer gaan.

En wat te denken van het aantal verkeersdoden en -gewonden, die jaarlijks voorkomen worden omdat moslims niet drinken? Hoeveel doden en gewonden er jaarlijks vallen door alcohol in het verkeer is niet precies bekend, maar het gaat om minstens 43 doden in 2007.

En moslims mogen ook niet gokken. Een gelovige moslim zal dus niet verslaafd aan gokken worden, en geen hulp nodig hebben om van die verslaving af te komen.

Maar beter nog: speculeren en risicovol beleggen worden ook gezien als gokken en zijn dus uit den boze.

Dus met islamitisch financieren geen kredietcrisis!

Gepubliceerd in de wereld opinie

8 reacties

 1. Ans Ans

  ik ben het helemaal eens met deze tekst, er zouden eens meer mensen zo moete kijken!

  vriendelijke groet, ans

 2. els els

  je hebt helemaal gelijk ans!
  ik kijk goed , en trouwens als je wilders zo hoort praten denk je dat er 90% marokkaanen zijn en 10 % nederlanders…. ga maar eens google, dan kun je de echte waarheid eens onder ogen zien!

 3. ik ben het ook eens met deze tekst !
  vooral die regels, die zijn alleen maar goed voor je zelf. ik denk dat ik ga bekeren tot de islaam , zelf ben ik ongelovig. maar de laatste tijd heb ik veel dingen bekeken , je weet zoals de regels.. en de wonderen van allah:O gewoon … ik heb er geen woorden voor te special !

  groet, Duco….

 4. Matthijs Matthijs

  “Waar minder aandacht voor is, zijn de positieve bijverschijnselen van de regels van de islam. Zo mogen moslims niet drinken.”

  Enge en absurde gedachtengang van je, laat mensen vrij of ze een biertje willen drinken of genieten van een goed glas Whisky of wijn. Dit is het westen, Nederland, en als je het je niet bevalt hoepel je toch gewoon lekker op?
  Ik zie liever een verbod op inmenging van religie en politiek, want gelovigen die anderen hun wil op willen leggen, dat is het echte gevaar voor de samenleving!

 5. Meryam Meryam

  Ik ben zelf nog maar net 13
  En moslim;
  En ik vind het een mooie tekst
  Want er zijn ook goeie moslims net als goeie nederlanders
  En slechte moslims als slechte nederlanders
  Maar dat wil niemand zien
  En zelf vind ik dat heel stom
  Want Wilders gaat alleen op slechte dingen uit
  Maaar op goede dingen gaat hij nooit uit 🙁

  x

 6. jihad jihad

  beste mathijs,
  ik snap het probleem niet helemaal als mensen willen drinken dan drinken ze en als ze niet willen drinken dan drinken ze niet en als door het niet drinken ook nog ongevallen worden voorkomen dan is dat toch juist goed.

  ik ben zelf een moslim en ik kan je wat vertellen over dat opdringen van ons geloof.

  wij dringen niets op!
  wij zijn mensen die zeer overtuigd zijn van ons geloof en geloven dus sterk in de hel en het paradijs.en omdat we zo sterk overtuigd zijn wensen wij dus voor niemand de hel en voor iedereen het paradijs.
  en daarom proberen ongelovigen te bekeren tot ons geloof.
  en dat doen we niet door het op te dringen het enige wat we willen is jullie wat meer over ons geloof vertellen.
  zodat jullie met die info zelf een keuze kunnen maken of jullie ons geloof in willen treden of niet dit is dus jullie keuze wij dringen niks op we geven alleen maar info.

  groetjes jihad

 7. Anneke Anneke

  Waar zijn dan die goede moslims? Ik ken alleen moslims met strafblad, drugsverleden, uitkeringstrekkers, homohaters, buurtbverpauperaars, Israelhaters en vrouwenuitbuiters.

 8. @ Anneke: Dan moet je misschien eens andere vrienden zoeken! Ze zijn er echt, hoor. Heel veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.