Skip to content →

De juiste rij

De man sprak met wilde handgebaren. Het meisje achter de kassa van Scheltema luisterde beleefd, pakte zijn boek zo snel mogelijk in en rekende af. Maar de man bleef staan praten, verhief zijn stem, hij vond zichzelf zeer interessant.

Ik stond in de rij ernaast, de man voor mij was een stuk zakelijker, rekende af en liep weg. Op dat moment schoof een vrouw, die achter de orerende man had staan wachten, schuin voor mij naar de kassa.

“Nee mevrouw, hij was eerst,” zei het meisje achter de kassa waar ik stond te wachten, met ‘hij’ op ‘mij’ doelend. “U stond daar in de rij.”

“Ja maar dat schiet niet op daar,” zei de vrouw bozig, met een hoofdknik richting de redenaar.

Ik had geen haast, de vrouw had duidelijk langer staan wachten en van mij mocht ze best even eerder afrekenen. Maar ze wilde al niet meer, “nee het mag niet van háár” en ze keek naar het meisje achter de kassa.

Drama.

Gepubliceerd in amsterdam somber

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.