Skip to content →

Muis!

Nietsvermoedend zit ik op de bank een beetje televisie te kijken in het huis van m’n broer. Hij is naar een feestje en ik pas op m’n neefje en nichtje, als de dikke poes naast me ineens overeind gaat zitten. Hij begint vervaarlijk te grommen naar de andere poes (de dunne). Ik kijk om en zie dan pas wat er aan de hand is: de dunne heeft een muis te pakken.

Ik hoop dat de muis dood is, maar die hoop blijkt ijdel. De twee poezen jagen het muisje eensgezind achterna en ik weet even niet wat ik moet doen. De poezen hun gang laten gaan en hopen dat ze het beestje snel afmaken? De muis (die zo te zien al aardig in de kreukels ligt) zelf afmaken? Of de poezen wegjagen en de muis buiten zetten?

Hoewel ik de muis waarschijnlijk het beste maar uit z’n lijden kan verlossen, lukt dat me niet. Want hoe doe je dat? Nekje breken? Heel hard op de grond gooien? In een zakje en dan vergassen of verdrinken? Neen.

Ik sluit de gangdeur zodat die pesterige poezen wegblijven en laat het muisje even uithijgen. Dan pak ik een potje om de muis te gaan vangen en buiten te zetten: een tip van m’n broer na telefonisch crisisberaad. Maar als ik achter de didgeridoo kijk (daar zat ‘ie), is hij verdwenen. Opgelucht haal ik adem.

Muis, heel veel beterschap gewenst! En pas volgende keer een beetje beter op, als je in deze contreien rondbanjert.

Update: ongeveer een uur later, de poezen zijn inmiddels weer de kamer binnengelaten, vind ik de muis dood, midden in de kamer. Waarschijnlijk had hij een stil plekje opgezocht om te sterven en hadden de poezen hem gevonden en als trofee meegesleept.

Gepubliceerd in de wereld somber

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.