Skip to content →

The Ring 2

Vroeger ging ik nooit naar de film. De laatste paar weken ben ik echt vaak naar de film geweest. Met meisjes. Leuk!

Maar vanavond was minder leuk. Ik kan helemaal niet tegen horror, maar zij had alle andere films al gezien en wilde per se naar deze. Het was een goede enge film, niet overdreven eng en mooi gefilmd (voorzover ik er verstand van heb, en dat heb ik totaal niet). Maar soms kon en wilde ik gewoon niet kijken. Hoe kunnen mensen voor hun lol daar naartoe gaan?

Wat was er eng? Het thema is erg klassiek: dode probeert lichaam van levende over te nemen. Dat lukt, en de persoon is niet langer dezelfde. Er moet voorzichtig geopereerd worden om de persoon weer terug te krijgen. En er moeten moeilijke keuzes gemaakt worden. Dat vond ik het mooiste van de film: dat een moeder haar kind om moet brengen om het te redden, met als gevaar dat het kind het niet red.

Maar het engste blijft eigenlijk de enge effecten en de enge, slijmerige handen die uit onverwachte hoeken komen.

Bleeeh. Ik hoop dat ik kan slapen vanavond.

Gepubliceerd in alledaags somber

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.