Skip to content →

Jabberd nee, Jive Messenger

Vrijdag kreeg ik een e-mail van de adjunct-hoofdredacteur, dat we maandag overgaan op het nieuwe redactionele systeem. Dat wist ik al. In het mailtje stond ook dat met dat nieuwe systeem geen berichtjes verstuurd kunnen worden: dat kon met het vorige wel. Ik had al langer zitten nadenken over een messagingsysteem, maar het leek me nogal een klus. Die e-mail prikkelde me echter zodanig, dat ik aan het werk ging. Ik moest me weer eens bewijzen als nerd.

Gisteravond ben ik de hele avond aan het worstelen geweest met Jabberd2. Vanochtend ook weer: wat een hel. Ik heb het overal op geprobeerd: op Windows, op FreeBSD, op Mac OS X, maar niets werkte. De ‘router’ weigerde, hoewel ik niet snapte wat een router doet in een messagingsysteem.

Toen naar Jabber.org gesurft, waar ineens links stonden naar nog een paar servers. En Jive Messaging sprak me wel aan. Gedownload en het werkte meteen. Maar dan ook meteen. Hier thuis een beetje mee gespeeld, en toen ben ik naar het werk getogen, zo rond een uurtje of negen ’s avonds. Het gebouw is altijd open, met portier, maar er is dan nooit iemand aan het werk. Dus ik zat daar, beetje Kubuntu te installeren op een oude pc, waarom weet ik ook niet. O ja, omdat Linux stabieler is dan Windows. Ondertussen was ik Jive te installeren. Dat was een fluitje van een cent: wat lang duurde was het modificeren van het database-bestand met gebruikers. Maar nu kan iedereen simpel inloggen. En het mooie is: waarschijnlijk gaat dit systeem nu ook gebruikt worden door de Volkskrant. Die zitten al een paar maanden zonder messaging.

Gepubliceerd in digitaal

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.