Skip to content →

Het weblogleven II

Een paar weken geleden vroeg ik me af wat iemand tot een goed weblogger maakt. ‘Een interessant onderwerp’, zei ik toen.

Ik denk inmiddels dat het wat gecompliceerder en simpeler is dan dat. Je kan onzin schrijven en heel veel andere weblogs afstruinen, om maar in hemelsnaam exposure te krijgen en gelezen te worden. Je kunt ook goed schrijven over alledaagse dingen, waar mensen zich in herkennen of in willen herkennen.

Eigenlijk precies dezelfde reden waarom mensen een goed boek lezen: niet om iets te leren, maar omdat het prettig is om in de huid van een ander te kruipen en op die manier iets te leren. Dat is tenminste de reden waarom ik boeken lees. En de reden waarom ik het weblog van Jacq zo leuk vind.

Afijn, volgende post weer gewoon een dialoog tussen mij en haar.

Gepubliceerd in internet

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.