Skip to content →

Handen wassen bij de BBC

Ik hou van news.bbc.co.uk. Deze met Brits belastinggeld gefinancierde website levert kwaliteitsnieuws, en een internationale invalshoek die in veel Nederlandse media ontbreekt. Al surfend op de BBC News-site kom ik ook geregeld terecht op BBC News Magazine, een subonderdeel van die website. Omdat er vaak interessante analyses op staan.

Maar dan begint je op een gegeven moment iets op te vallen. Zo ongeveer bij het zesde artikel over handen wassen. Dan begin je te vermoeden dat er iemand bij BBC News Magazine zit met een missie. En die missie is om de Brit aan het handen wassen te krijgen. Uiteraard zit deze redacteur niet alleen bij het BBC News Magazine, maar werkt hij ook weleens daarbuiten. Het gevolg is: de BBC zet zich op alle fronten in voor het handen wassen.

Ik neem je niet in de maling, en om dat te bewijzen zal ik even alles wat er is verschenen over handen wassen bij de BBC op een rijtje zetten:

14 October 2009: Shame ‘boosts hand-washing rate’

1 January 2010: The clean hands mission

14 October 2011: Now wash your hands – and your mobile

15 October 2012: Why are the British so bad at washing their hands?

3 May 2012: Hand hygiene campaign ‘cut superbug infections’

28 May 2012: Gardeners told ‘wash off compost’

En een instructiefilmpje voor het wassen van handen voor het bereiden van voedsel;

Nog een instructiefilmpje, ditmaal gericht op kinderen;

En zelfs een online handenwasspelletje (wat scoor jij?).

Ik heb al veel van de BBC geleerd. Zo weet ik nu dat je, in de tijd dat je je handen wast, twee keer ‘happy birthday’ moet kunnen zingen. En dat je vooral ook je duimen goed moet wassen, helemaal rondom (!). Verheffing van het volk door de publieke zender mag nog in het Verenigd Koninkrijk. En ze beginnen met handen wassen.

Gepubliceerd in de wereld

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.