Skip to content →

Gratis

“Ik ben helemaal blij,” zei de jongen met een wat aangeschoten grijns. “Helemaal blij.”

“Mooi zo!” antwoordde ik.

“Wat je noemt, een geluk bij een ongeluk,” zei de jongen cryptisch.

“Dat is altijd mooi.”

“Zal ik vertellen?”

Ik ben altijd op zoek naar mooie verhalen, dus ik knikte van ja.

“Ik liep over de Achterburgwal. Vraag me niet wat ik deed op de Achterburgwal. Soms vind ik het gewoon mooi om naar vrouwen te kijken die weinig kleren aanhebben. Dat vind ik leuk. Mag ik?”

Van mij mocht hij.

“Komt er ineens zo’n klein dametje op me af. Echt zo’n dametje. Ze begon een beetje met me te praten en tegen me aan te staan. Sinds die meisjes niet meer achter het CS mogen staan, vind je ze door de hele stad. Ze was niet echt mijn type, dus ik ging er niet op in. Logisch toch?”

Ik kon er de logica van inzien.

“Dus na een paar minuten druipt ze teleurgesteld af. Dacht ik. Maar toen ik een paar minuten later in mijn jaszak voelde, bleek dat mijn mobiele gestolen was. Door haar, dat kan niet anders. Balen, dat begrijp je!”

Ik begreep het.

“Dus ik omkeren en een beetje over de wallen slenteren. Zoals ik al zei, dat vind ik niet erg, en ik hoopte dat ik dat dametje tegen zou komen zodat ik m’n telefoon terug kon vragen. Dus ik lopen, lopen, lopen, urenlang, totdat ik alle soorten, maten en kleuren lingerie uit m’n hoofd kende. Maar haar kwam ik niet tegen.”

“Hmmm.”

“Dus ik was al tig keer door die steegjes gebanjerd, doet zo’n meisje ineens de deur open. ‘Hee,’ zegt ze, ‘dit is nou al de zesde keer dat je hier langsloopt, moet je niet eens binnenkomen?’ Dus ik mompel wat over m’n gestolen telefoon en dat ik platzak ben enzo, zegt ze ineens ‘dat maakt niet uit, kom toch maar binnen’. Dus dat bedoel ik met geluk bij een ongeluk, snap je?”

Ik snapte het.

“En nu ben ik het hier aan het vieren. Dit is de mooiste avond van m’n leven!”

De jongen was gaandeweg het verhaal steeds uitgelatener geworden, alsof hij nu pas werkelijk besefte wat hem was overkomen. Hij dronk zijn doodgeslagen biertje in één teug leeg, gaf me een ferme klap op de schouder, braakte een groet en verdween naar buiten.

Gepubliceerd in amsterdam de wereld

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.