Skip to content →

Een oranje en een rode

Bij de Albert Heijn. Vijfentwintig euro reken ik af. Het kassameisje vraagt het niet eens meer.

Maar ik hoor ze roepen. ‘Neem ons mee! Waarom vindt niemand ons meer lief?’

‘Mag ik een welpje?’ vraag ik. De jongen naast me kijkt me meewarig aan. Wie wil er nou nog een welpje?

Ik krijg er twee, het kassameisje is blij dat ze ze kwijt is. Een oranje en een rode. Mooi! Die rode kan nog van pas komen. Wanneer Turkije in de finale staat.

PS Geen wonder dat Albert Heijn er een paar over heeft. Op www.welpie.nl valt te lezen: “Om een soortgelijke schaarste als met de Wuppies tijdens het WK van 2006 te voorkomen, heeft Albert Heijn maar liefst 24 miljoen Welpies laten produceren. De knuffelleeuwtjes zijn in ruim 700 Nederlandse supermarkten verkrijgbaar.”

Gepubliceerd in de wereld somber

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.