Skip to content →

Mac OS 10.4 – ‘Tiger’

Zo, ik kon het toch weer niet laten: met studentenkorting het nieuwe besturingssysteem van Apple besteld en ge├»nstalleerd, hoewel dat niet aan te raden is: veel applicaties werken nu niet meer… Maar toch is het wel leuk speelgoed, en ook leuk om te volgen hoe alle softwareontwikkelaars nu hard bezig zijn om aanpassingen te schrijven. Degene die normaal recensies over Apple schrijft, vroeg mij om een recensie te schrijven… Leuk!

Over het nieuwe systeem ben ik goed te spreken, er lijken geen gigantische veranderingen plaatsgevonden te hebben hoewel het snellere zoeken echt fantastisch is. Dashboard had ik al, alleen heette het toen nog Konfabulator. En Mail is nu ook compatibel met Spotlight (de zoekfunctie), dat is heel mooi, helaas gaat het importeren in Mail minder goed en moet je handmatig allerlei postbussen toevoegen, wat al snel voor verwarring zorgt.

Het leuke is dat allerlei zaken die nu in Tiger (de codenaam voor 10.4) ingebouwd zijn, aangekondigd zijn voor Longhorn, het nieuwe besturingssysteem van Windows. Alleen… dat verschijnt pas over ruim een jaar (hoewel het eigenlijk al voor vorig jaar was aangekondigd). Ach ja…

Gepubliceerd in digitaal

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.