Skip to content →

‘Het verhaal’

Was een paar weken geleden in De Nieuwe Anita, een grote kroeg in Amsterdam die helemaal de nieuwe hip is (hoewel ze dat zelf ten stelligste ontkennen). Het was een woensdagavond, normaal gesproken niet de meest drukke kroegenavond. En dat bleek het ook niet te zijn.

De avond heette ‘het verhaal’. Het concept is eenvoudig: ze nodigen iemand uit waarvan ze vermoeden dat ‘ie mooie verhalen kan vertellen, en die laten ze dan vertellen.

Dit keer hadden ze de virtuoze matroos Cees Koldijk uitgenodigd, die vertelde over zijn verleden als uitsmijter op de Wallen en over zijn meest recente project, een cd met muziek over De Baarsjes. Hij kon inderdaad heel grappig vertellen over alle avonturen en we lagen geregeld dubbel.

We hebben ons kostelijk vermaakt, het enige waar ik me zorgen over maak is het bedrijfsplan. Want terwijl iemand aan het vertellen is, mag je niet bestellen. En aangezien er maar een paar pauzes waren, kan ik me zo voorstellen dat de omzet op zo’n avond niet overhoudt (15 mensen, 2 à 3 biertjes, 40 biertjes). Maar dat is, geloof ik, sowieso minder belangrijk voor De Nieuwe Anita.

Gepubliceerd in amsterdam

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.