Skip to content →

Dit ben ik

Wat ben ik? ‘Ik ben lang’. Dus ‘ik’ ben mijn lichaam? Maar welk deel van mijn lichaam je ook weghaalt, ‘ik’ blijf grotendeels mezelf. Of verander ik als ik een arm verlies?

Wat ben ik? ‘Ik ben grappig’. Dus ‘ik’ ben mijn hersenen? Maar welk deel van mijn hersenen je ook weghaalt, als het deel klein genoeg is: ‘ik’ blijf grotendeels mezelf. Of verander ik als je willekeurig ergens 1.000 hersencellen verwijdert?

En als je je dan nieuwsgierig af gaat vragen wat ‘ik’ dan precies betekent, begeef je je in de rijke traditie van de Advaita Vedanta, een filosofische stroming van het hindoe├»sme die zich al millennia met deze vragen bezighoudt.

Gepubliceerd in de wereld

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.