Skip to content →

De ‘How I Built This’ podcast

Ik luister regelmatig de ‘TED Radio Hour’ podcast, waarbij een bepaald thema wordt uitgediept aan de hand van TED-talks. En in een van die podcasts werd reclame gemaakt voor een andere podcast van dezelfde maker, ‘How I Built This’. In die podcast worden oprichters geïnterviewd over het bedrijf of de organisatie die ze hebben opgezet.

De eerste die ik luisterde ging over Instagram. Razend interessant, om te horen hoe het ontwerpen van Instagram in zijn werk ging. Dat de app eerst een locatie-app was, waarbij je kon inchecken op een locatie. Dat er een reis naar Mexico aan te pas moest komen, om te beseffen dat de focus op foto’s gelegd moest worden. En dat de vrouw van een van de oprichters met het idee kwam om standaard filters op de foto’s toe te passen.

Ook heel interessant is het feit dat ze erg hard werkten, maar voortdurend twijfelden aan het product. Toen in het begin de server er regelmatig uitlag, dachten ze dat hun gebruikers nooit meer terug zouden komen. Maar dat viel erg mee – ze groeiden explosief, en verkochten Instagram uiteindelijk voor een miljard dollar aan Facebook.

Gepubliceerd in podcasts

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.